Ένα δυναμωτικό… γλυκό!



Μικροί και μεγάλοι θέλουν να τρώνε γλυκά, ακόμα και αν κάτι τέτοιο «υπονομεύει» την υγεία ή τη δίαιτά τους. Υπάρχουν όμως και γλυκάκια, που όχι μόνο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό, αλλά αντιθέτως, είναι πολύ υγιεινά και αποτελούν μέρος μιας καλής διατροφής.

Για του λόγου το αληθές, παρακάτω θα διαβάσετε μια εύκολη, δροσιστική και – πάνω από όλα – υγιεινή συνταγή, για ένα γλυκό που το παιδί σας - και όχι μόνο - θα λατρέψει.

Υλικά για ένα μεγάλο μπολ
500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (με χαμηλά λιπαρά κατά προτίμηση)
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά κατά προτίμηση)
1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, βανίλια σκόνη
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας σας (όχι πολύ σφικτή σε υφή)

Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη (ένα θέλετε). Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα αφράτο μίγμα (σε αυτή τη φάση η ταχύτητα του μίξερ πρέπει να είναι μέτρια έως χαμηλή).

Αδειάζετε το περιεχόμενο του κάδου σε γυάλινο μπολ σερβιρίσματος και απλώνετε στην επιφάνειά του τη μαρμελάδα. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια με κουταλάκι…

Καλή επιτυχία